Akbabalar İle Güvercinler

386 Görüntülenme
0 Yorum

Yöneticiye Bildir


Akbabalar İle Güvercinler



Dosyayı İndir

Boyut: [1.57 Mb] (İndirilme: 25)


Akbabalar İle Güvercinler
     Kuşların hepsi birbirinden güzeldir, ama bir kuş, ona da kuş demeye bin tanık gerek, kuştan başka her şeye benzer. Uzun boyunlu, çirkin gaga­lı, tüyü teleği, karalı aklı akbaba milleti, kuşların en sevimsizleridir. İşte bu akbabalar, çirkinlikleri, sevimsizlikleri yetmiyormuş gibi bir de kavgacıymışlar, bir de kavgacıymışlar, aman Allah! Günlerden bir gün iki bölüğe ayrılmış, başlamış­lar kavga edip birbirinin tüyünü  yolmaya, birbirinin gözünü oymaya. Öbür kuşlar gökyüzünde bir yana çekilmişler, öyle seyrederlermiş savaşı. Kimseler ayı­rıcı, uzlaştırıcı olmaya yanaşmamış. Ne demeye ya­naşsınlar hem, araya girsinler de sonra kötü mü ol­sunlar? Akbabaların savaşı bir türlü bitmek bilmemiş. Bir dövüş, bir savaş ki, evlerden ırak! Kimse kimse­nin gözünün yaşına bakmıyor, bu da bir candır, aman verelim demiyor.
Güvercinler görmüşler durumu. Ayıptır, sîze ya­kışmaz, size yaraşmaz, yapmayın, etmeyin deyip aracı olmak istemişler. Güvercin dediğimiz bir lokmacık bir kuş ya, barışı, kardeşliği, birlikte hırgür çıkarmadan güzel güzel yaşamayı bize kim öğütler? Tabii, güvercinler. Akbabalar, barışsever güvercinlerin elçilerini kırmamışlar, dediklerine boyun eğmişler, savaşı kes­mişler. Ortalık süt liman kesilmiş. Her şey yatışmış. Yatışmasına yatışmış fakat, olan zavallı barışse­ver güvercinlere olmuş sonunda. Akbabalar akılları­nı başlarına toplar toplamaz hemen güvercinlerin ardına düşmüşler; kırda bayırda, dağda çayırda nerde bir güvercin görürlerse bir-iki demeyip kökle­rine kıran komuşlar.
Diyeceğim şu: Siz siz olun, kötülerin arasını bulmaya çalışmayın. Nenize gerek. Kötüler, bıra­kın ettikleriyle kalsınlar. Hiçbir zaman kötü, iyi ol­maz; kötüler hiçbir zaman düzelmez. En iyisi ken­di başlarına bırakmak onları. Ne halleri varsa, görsünler!

YouTube Kanalımıza Abone Ol

WhatsApp Gruplarımız

1. Sınıf WhatsApp Grubu

1. Sınıf WhatsApp Grubu -2

2. Sınıf WhatsApp Grubu

2. Sınıf WhatsApp Grubu -2

3. Sınıf WhatsApp Grubu (Dolu)

3. Sınıf WhatsApp Grubu -2

4. Sınıf WhatsApp Grubu (Dolu)

4. Sınıf WhatsApp Grubu -2

WhatsApp Kanalımız

FaceBook Grubumuz

İnstagramda Takip Et


Akbabalar İle Güvercinler adlı dosyayı indir.
2023-2024 Akbabalar İle Güvercinler Akbabalar İle Güvercinler 2023-2024 Akbabalar İle Güvercinler adlı dosya bu içerikte yer almaktadır.
Akbabalar İle Güvercinler adlı dosya 16-07-2021, 23:49 tarihinde admin tarafından eklenmiştir. Akbabalar İle Güvercinler adlı dosya Ses Müzik Video kategorisinde yer almaktadır ve bugüne kadar 386 defa ziyaret edilmiştir.
Akbabalar İle Güvercinler adlı dosyamızı google da aramak için Akbabalar İle Güvercinler

Konu Etiketleri:


Üzgünüz !

Bu Konuya Henüz Bir Yorum Yapılmamış. Belki Sen Yorum Atarsan Bize Destek Olabilirsin. Yazarlarmız Sizler İçin Çalışmakta ve Bir Teşekkürü Çok Görmeyiniz.

NOT: Sol Tarafta Konuyu Beğeniyseniz Oy Vermeyi Unutmayınız.


Yeni Yorum Ekle !

Bu Konuya Siz Yorum Yapabilirsiniz. Yorum Atarak Bizlere Katkıda Bulunabilirsiniz.. Yazarlarmız Sizler İçin Çalışmakta ve Bir Teşekkürü Çok Görmeyiniz.

NOT: Sol Tarafta Konuyu Beğeniyseniz Oy Vermeyi Unutmayınız.




Güvenlik Sorusu : Ülkemizin başkenti neresidir?