Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2

474 Görüntülenme
0 Yorum

Yöneticiye Bildir


Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2

Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2

             19 MAYIS 1919’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 EKİM 1923’te de “ Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin 98. yaşını kutlamaktayız.  

           Kutlarken de geçmişimizi unutmadan, Cumhuriyetimizin hangi zor koşullarda, içteki ve dıştaki tehditler girdabında ilan edildiğini bilerek kutlamalıyız.  

           İçteki ve dıştaki tehditlerin devam etiği günümüzde 86 yıl boyunca, demokrasimize, hürriyetimize, laikliğimize, bölünmez bütünlüğümüze kısaca Cumhuriyetin bize sunduğu kazanımlarımıza nasıl sahip çıktıysak, zor günler geçirdiğimiz 86. yılında daha sıkı bir şekilde bu değerlere sahip çıkmalıyız. 

Atatürk Diyor Ki; 

         “   Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz. Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyerek cumhuriyetimizi ve kazanımlarını Türk gençliğine emanet etmiştir.  

             97 yıl boyunca Türk gençliği Atasının emanetine hıyanet etmemiştir. Sizlerin de 98. yılında ve daha sonrasında emaneti koruyup, yükselteceğinize şüphem yoktur.

             Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü,  onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. 

 Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyetimizin bizi daha nice bin yıllara taşıyacağı inancıyla; hepinizin cumhuriyet bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. 

Dosyayı İndir

Boyut: [25.5 Kb] (İndirilme: 21)


YouTube Kanalımıza Abone Ol

WhatsApp Gruplarımız

1. Sınıf WhatsApp Grubu

1. Sınıf WhatsApp Grubu -2

2. Sınıf WhatsApp Grubu

2. Sınıf WhatsApp Grubu -2

3. Sınıf WhatsApp Grubu (Dolu)

3. Sınıf WhatsApp Grubu -2

4. Sınıf WhatsApp Grubu (Dolu)

4. Sınıf WhatsApp Grubu -2

WhatsApp Kanalımız

FaceBook Grubumuz

İnstagramda Takip Et


Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 adlı dosyayı indir.
2023-2024 Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 2023-2024 Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 adlı dosya bu içerikte yer almaktadır.
Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 adlı dosya 19-10-2021, 17:55 tarihinde admin tarafından eklenmiştir. Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 adlı dosya Belirli Günler ve Haftalar / 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kategorisinde yer almaktadır ve bugüne kadar 474 defa ziyaret edilmiştir.
Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2 adlı dosyamızı google da aramak için Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni-2

Konu Etiketleri:


Üzgünüz !

Bu Konuya Henüz Bir Yorum Yapılmamış. Belki Sen Yorum Atarsan Bize Destek Olabilirsin. Yazarlarmız Sizler İçin Çalışmakta ve Bir Teşekkürü Çok Görmeyiniz.

NOT: Sol Tarafta Konuyu Beğeniyseniz Oy Vermeyi Unutmayınız.


Yeni Yorum Ekle !

Bu Konuya Siz Yorum Yapabilirsiniz. Yorum Atarak Bizlere Katkıda Bulunabilirsiniz.. Yazarlarmız Sizler İçin Çalışmakta ve Bir Teşekkürü Çok Görmeyiniz.

NOT: Sol Tarafta Konuyu Beğeniyseniz Oy Vermeyi Unutmayınız.




Güvenlik Sorusu : Ülkemizin başkenti neresidir?